納豆菌の粘質物に関する研究(I) : 粘質物の化学組成

島根農科大学研究報告 9 巻 (A-1)172-174- 頁 1961-03-31 発行
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ファイル情報(添付)
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タイトル
納豆菌の粘質物に関する研究(I) : 粘質物の化学組成
タイトル
On the production of slime substance by natto bacteria(I) : Chemical composition of the slime substance
タイトル 読み
ナットウキン ノ ネンシツブツ ニ カンスル ケンキュウ 1 ネンシツブツ ノ カガクテキ ソセイ
著者
松本 宗人
岩原 章二郎
収録物名
島根農科大学研究報告
9
開始ページ (A-1)172-174
収録物識別子
ISSN 05598311
内容記述
その他
Two mathods, alcohol-precipitation and Cu-salt methods, were applied for the isolation of the slime substance produced in the culture fluids of natto bacteria.
Glutamic acid, Methionine, Aspartic acid and one unknown amino acid were detected in the hydrolysates of the slime substances isolated by the two methods from the culture fluids of natto bacteria.
Polygutamate will be the main component of the slime substance of natto bacteria, because the main product in the hydrolysate of the slime was always glutamic acid.
言語
日本語
資源タイプ 紀要論文
出版者
島根農科大学
The Shimane Agricultural College
発行日 1961-03-31
アクセス権 オープンアクセス
関連情報
[NCID] AN00108241
備考 A,Bを含む