Title Transcription | ダイガクセイ ノ ショクジ センタク ノウリョク ノ ケイセイ
|
Title Alternative (English) | The Development of the Competency to Choose the Meal in University Students
|
File | |
language |
jpn
|
Author |
Tatano, Michiko
Oshima, Tomoko
Aso, Yuji
|
Description | 大学生が昼食に選んだメニューを分析するとともに、食生活意識について調査を行った。その結果、食事選択能力に大きな問題のあるものは、少なかった。ただ、健康な食生活を営むために重要な栄養のバランスをまず考慮するものは、約1/4にとどまっていた。家庭科で学習したことを、実際の生活にさらに生かせるように指導の工夫をすることが課題となる。
|
Journal Title |
島根大学教育臨床総合研究
|
Volume | 6
|
Start Page | 63
|
End Page | 76
|
ISSN | 13475088
|
Published Date | 2007-03-31
|
NCID | AA11831482
|
Publisher | 島根大学教育学部附属教育臨床総合研究センター
|
Publisher Aalternative | Center for Research on School Education and Counseling Attached to the Faculty of Education
|
NII Type |
Departmental Bulletin Paper
|
Format |
PDF
|
Text Version |
出版社版
|
Gyoseki ID | e6787
|
OAI-PMH Set |
Center for Educational Support, Faculty of Education
|
Remark | 1-6+ / 2002-2007<a href="http://www.aces.shimane-u.ac.jp/center.html" target="hp">本サイト</a>
|
他の一覧 |