number of downloads : ?
Title Transcription
ダイガクセイ ノ ショクジ センタク ノウリョク ノ ケイセイ
Title Alternative (English)
The Development of the Competency to Choose the Meal in University Students
File
language
jpn
Author
Tatano, Michiko
Oshima, Tomoko
Aso, Yuji
Description
大学生が昼食に選んだメニューを分析するとともに、食生活意識について調査を行った。その結果、食事選択能力に大きな問題のあるものは、少なかった。ただ、健康な食生活を営むために重要な栄養のバランスをまず考慮するものは、約1/4にとどまっていた。家庭科で学習したことを、実際の生活にさらに生かせるように指導の工夫をすることが課題となる。
Journal Title
島根大学教育臨床総合研究
Volume
6
Start Page
63
End Page
76
ISSN
13475088
Published Date
2007-03-31
NCID
AA11831482
Publisher
島根大学教育学部附属教育臨床総合研究センター
Publisher Aalternative
Center for Research on School Education and Counseling Attached to the Faculty of Education
NII Type
Departmental Bulletin Paper
Format
PDF
Text Version
出版社版
Gyoseki ID
e6787
OAI-PMH Set
Center for Educational Support, Faculty of Education
Remark
1-6+ / 2002-2007<a href="http://www.aces.shimane-u.ac.jp/center.html" target="hp">本サイト</a>
他の一覧