大学生の食事選択能力の形成

島根大学教育臨床総合研究 Volume 6 Page 63-76 published_at 2007-03-31
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File
b009006006.pdf 328 KB エンバーゴ : 2008-01-20
Title
大学生の食事選択能力の形成
Title
The Development of the Competency to Choose the Meal in University Students
Title Transcription
ダイガクセイ ノ ショクジ センタク ノウリョク ノ ケイセイ
Creator
Oshima Tomoko
Source Title
島根大学教育臨床総合研究
Volume 6
Start Page 63
End Page 76
Journal Identifire
ISSN 13475088
Descriptions
大学生が昼食に選んだメニューを分析するとともに、食生活意識について調査を行った。その結果、食事選択能力に大きな問題のあるものは、少なかった。ただ、健康な食生活を営むために重要な栄養のバランスをまず考慮するものは、約1/4にとどまっていた。家庭科で学習したことを、実際の生活にさらに生かせるように指導の工夫をすることが課題となる。
Language
jpn
Resource Type departmental bulletin paper
Publisher
島根大学教育学部附属教育臨床総合研究センター
Center for Research on School Education and Counseling Attached to the Faculty of Education
Date of Issued 2007-03-31
Publish Type Version of Record
Access Rights open access
Relation
[NCID] AA11831482
Remark 1-6+ / 2002-2007<a href="http://www.aces.shimane-u.ac.jp/center.html" target="hp">本サイト</a>