好気性胞子形成桿菌類の抗生性に関する研究(II) : 分離1菌株の抗菌力と培養条件との関係

島根農科大学研究報告 9 巻 (A-1)152-159- 頁 1961-03-31 発行
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ファイル情報(添付)
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タイトル
好気性胞子形成桿菌類の抗生性に関する研究(II) : 分離1菌株の抗菌力と培養条件との関係
タイトル
On the Antibiotic Activity of Some Bacilli(II) : The relation between antibacterial potency and cultural condition concerning to one strain previously isolated (a var. of B. prausnitzii T.)
タイトル 読み
コウ キセイ ホウシ ケイセイ カンキンルイ ノ コウセイセイ ニ カンスル ケンキュウ 2 ブンリ 1キンカブ ノ コウキンリョク ト バイヨウ ジョウケン トノ カンケイ
著者
松本 宗人
収録物名
島根農科大学研究報告
9
開始ページ (A-1)152-159
収録物識別子
ISSN 05598311
内容記述
その他
The antibiotic potencies of the culture fluids of the strain of B. prausnitzii T. were observed on many kinds of media, on various conditions of culture and on the culture fluids variously treated.
The potencies of the culture fluids were observed to be distinguished in Bouillion, peptone water, yeast extract, soybean extract, milk, casein and salts media containing casein hydrolysate or such one amino acid as glutamic acid, aspartic acid, alanine, arginine and histidine.
The potency increased by the addition of any of such sugars as galactose, lactose and maltose to the media above mentioned.
The potency was not almost detected in any salt media containing mineral N-compounds or any of glycine leucine and cystine as N-source.
言語
日本語
資源タイプ 紀要論文
出版者
島根農科大学
The Shimane Agricultural College
発行日 1961-03-31
アクセス権 オープンアクセス
関連情報
[NCID] AN00108241
備考 A,Bを含む