加工トマトに関する研究 : トマトの果皮色とピューレー色調の品種間差異

島根農科大学研究報告 13 巻 (A-1)20-23- 頁 1965-01-10 発行
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ファイル情報(添付)
d0020013n005.pdf 515 KB エンバーゴ : 2002-07-01
タイトル
加工トマトに関する研究 : トマトの果皮色とピューレー色調の品種間差異
タイトル
Studies on the Tomato for Processing : Varietal Differences in Skin Color and Puree Color of Fruits
タイトル 読み
カコウ トマト ニ カンスル ケンキュウ トマト ノ カヒショク ト ピューレー シキチョウ ノ ヒンシュカン サイ
著者
寺田 俊郎
収録物名
島根農科大学研究報告
13
開始ページ (A-1)20-23
収録物識別子
ISSN 05598311
内容記述
抄録・要旨
1. Varietal differences in skin and puree color of fruits were measured by Toshibas photoelectric colorimeter(CG-2A type) among 14 varieties.
2. Skin color : The Hunter a/b value is 1.0-2.0.
Ace and Campbell 146 show the best color value with 1.86 and 1.79 respectively.
Variability of values in the variety is within 5.0 generally and only S.M._3, 10.5
3. Skin color-puree relation : In general the skin color is lower than the puree in a_L and b_L value.
All a_L value shows the following order :
skin color<puree
b_L value is in the following order :
skin color<puree-S.M._3, L.P.-7, Italy C_1, L.P.-3, Roma Red Top, A.S.M., Ace.
skin color<puree-E.S.-24, E.P., Campbell 146.
4. Delmont manufacure of puree : Comparing the puree color, Roma, S.M._3, L.P.-7, Red Top, Ace, E.P., A.S.M., and Campbell 146 is no less better than that foreign product.
言語
日本語
資源タイプ 紀要論文
出版者
島根農科大学
The Shimane Agricultural College
発行日 1965-01-10
アクセス権 オープンアクセス
関連情報
[NCID] AN00108241
備考 A,Bを含む