ファイル情報(添付) | |
タイトル |
多重固定化法によって調製した固定化チアミナーゼ I の酵素学的性質
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タイトル |
The Enzymological Properties of Immobilized Thiaminase I Prepared by Means of Multi-Immobilization Method
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タイトル 読み |
タジュウ コテイカホウ ニヨッテ チョウセイシタ コテイカ チアミナーゼ 1 ノ コウソガクテキ セイシツ
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著者 |
中村 利家
横内 孝行
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収録物名 |
島根大学農学部研究報告
Bulletin of the Faculty of Agriculture, Shimane University
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巻 | 21 |
開始ページ | 178 |
終了ページ | 187 |
収録物識別子 |
ISSN 0370940X
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内容記述 |
その他
Thiaminase I (EC 2.5.1.2) was immobilized by the combined use of Sepharose 4B, glutaraldehyde, and K-carrageenan in order to enhance its utility. The native enzyme was inactivated by the addition of organic solvents into an aqueous solution in order to promote the solubility of apolar substrates. However, the multi-immobilized enzymes were not only tolerant to organic solvents but also stable to heat. In addition, the activities of the immobilized enzymes increased during repeated utilizations. Thus, the utility of thiaminase I as a catalyst may be greatly enhanced by the multi-immobilization.
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言語 |
英語
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資源タイプ | 紀要論文 |
出版者 |
島根大学農学部
Shimane University, Faculty of Agriculture
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発行日 | 1987-12-21 |
アクセス権 | オープンアクセス |
関連情報 |
[NCID] AN00108015
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