水耕トマト栽培における水消費 : Logistic式による数値解析

島根大学農学部研究報告 19 巻 71-76 頁 1985-12-20 発行
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ファイル情報(添付)
d0030019n013.pdf 904 KB エンバーゴ : 2001-10-08
タイトル
水耕トマト栽培における水消費 : Logistic式による数値解析
タイトル
Water Consumption in Hydroponic Culture of Tomatoes. : Numerical Analysis with the Logistic Equation
タイトル 読み
スイコウ トマト サイバイ ニオケル ミズ ショウヒ LOGISTICシキ ニヨル スウチ カイセキ
著者
松井 佳久
梶岡 律子
収録物名
島根大学農学部研究報告
Bulletin of the Faculty of Agriculture, Shimane University
19
開始ページ 71
終了ページ 76
収録物識別子
ISSN 0370940X
内容記述
その他
The amount of water consumed mainly by transpiration in hydroponic culture of tomatoes was measured and analyzed by the least-squares curve-fitting method with the Logistic equation : (Y-A) /([1+exp(B-CT)]). The experimental data fitted well to the equation. Cumulative temperature was more preferable for the independent variable, T, than the day number of cultivation or the cumulative energy of solar radiation. The cumulative temperature at Y=A/2 was evaluated to be 1956±53 deg・day. The A values were equal to 113±3 and 88±4 l per a plant of tomato for the cultivations through spring and autumn seasons, respectively. The flowering of the first truss of tomato began at the cumulative temperature of 1045±38 deg・day, irrespective of cultivation year and season.
言語
日本語
資源タイプ 紀要論文
出版者
島根大学農学部
Shimane University, Faculty of Agriculture
発行日 1985-12-20
アクセス権 オープンアクセス
関連情報
[NCID] AN00108015