学校給食とさつまいもの栽培学習との連携による食育の有効性

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ファイル情報(添付)
b008008003.pdf 659 KB エンバーゴ : 2011-04-18
タイトル
学校給食とさつまいもの栽培学習との連携による食育の有効性
タイトル
Effects of Dietary Education focusing on School Lunch in Conjunction with SweetPotato Cultivation
タイトル 読み
ガッコウ キュウショク ト サツマイモ ノ サイバイ ガクシュウ トノ レンケイ ニヨル ショクイク ノ ユウコウセイ
著者
森谷 佳菜子
収録物名
島根大学生涯学習教育研究センター研究紀要
8
開始ページ 23
終了ページ 35
収録物識別子
ISSN 1347264X
内容記述
その他
Nowadays there is a growing problem for children to eat alone rather than with the family. As well as the problem of eating whatever they want to rather than what has been prepared. Therefore there is a growing need to improve school children's management-ability in dietary life. In response to this need, dietary education focusing on elementary school's school lunch has practiced. The purpose of this study is to evaluate effects of dietary education focusing on school lunch in conjunction with sweet potato cultivation.
The results are as follows:
The students enjoyed school lunch and were satisfied with the time during with they ate. They understood how to cultivate sweet potato and they also showed an understanding of nutrition. Especially the first grade and second grade children who had cultivated the sweet potato rated school lunch very highly.
言語
日本語
資源タイプ 紀要論文
出版者
島根大学生涯学習教育研究センター
発行日 2011-03
出版タイプ Version of Record(出版社版。早期公開を含む)
アクセス権 オープンアクセス
関連情報
[NCID] AA11646094