| ファイル情報(添付) | |
| タイトル |
3-デオキシグルコソンによるメイラード反応由来ラジカルの検出と性質
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| タイトル |
Detection and Characterization of Radicals Derived from 3-Deoxyglucosone in Maillard Reaction
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| タイトル 読み |
3 デオキシグルコソン ニヨル メイラード ハンノウ ユライ ラジカル ノ ケンシュツ ト セイシツ
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| 著者 |
小林 隆幸
安田 孝之
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| 収録物名 |
島根大学生物資源科学部研究報告
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| 巻 | 13 |
| 開始ページ | 19 |
| 終了ページ | 23 |
| 収録物識別子 |
ISSN 13433644
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| 内容記述 |
抄録・要旨
3-Deoxygluconsne(3-DG), an α, β-dicarbonyl compounds in phosphate buffer, pH7.4 with amino acids, produced different ESR spectra depending on the added amino acids, by the use of 3,5-dibromo-4-nitrosobenzenesulfonic acid(DBNBS)which is suitable for spin trapping of carbon centered radicals. 3-DG is known to polymerize protein, but added Lys promoted the dimerization of lysozyme by the involvement of radical generation. As the formation and accumulation of α, β-dicarbonyl compounds is known as carbonyl stress, we proposed that these radicals derived from amino acid via Maillard reaction may contribute oxidative stress, main part of carbonyl stress.
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| 言語 |
日本語
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| 資源タイプ | 紀要論文 |
| 出版者 |
島根大学生物資源科学部
Shimane University, Faculty of Life and Environmental Science
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| 発行日 | 2008-09-30 |
| アクセス権 | オープンアクセス |
| 関連情報 |
[NCID]
AA1112906X
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| 備考 | 1-12+ / 1996-2007 |