Visualization of decreased docosahexaenoic acid in the hippocampus of rats fed an n-3 fatty acid-deficient diet by imaging mass spectrometry.

Journal of Biophysical Chemistry 3 巻 3 号 221-226 頁 2012-8 発行
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ファイル情報(添付)
タイトル
Visualization of decreased docosahexaenoic acid in the hippocampus of rats fed an n-3 fatty acid-deficient diet by imaging mass spectrometry.
著者
Taira Shu
Saito Kazunori
収録物名
Journal of Biophysical Chemistry
3
3
開始ページ 221
終了ページ 226
内容記述
その他
The present study employed an imaging mass spectrometry (IMS) method to evaluate the effect of dietary n – 3 fatty acids on the fatty acid composition in rat brain. Rats were divided into two groups and fed either an n – 3 fatty acid-deficient or adequate diet. We determined the decreased n – 3 fatty acids in the hippocampus of rats fed an n – 3 fatty acid-deficient diet compared to the control. IMS visualization was achieved at a resolution of 100 m in rat brain, and showed decreased docosahexaenoic acid (DHA)-containing phosphatidyl choline (PC) or phosphatidyl ethanolamine (PE) in the hippocampus of rats fed an n – 3 fatty acid-deficient diet.
主題
Docosahexaenoic Acid ( その他)
Imaging Mass Spectrometry ( その他)
Fourier-Transform Ion Cyclotron Resonance Mass Spectrometry ( その他)
Hippocampus ( その他)
言語
英語
資源タイプ 学術雑誌論文
出版者
Scientific Research Publishing Inc.
発行日 2012-8
出版タイプ Version of Record(出版社版。早期公開を含む)
アクセス権 オープンアクセス
関連情報
[DOI] 10.4236/jbpc.2012.33025