食物の嗜好傾向と性格に関する研究(II)

アクセス数 : 1057
ダウンロード数 : 144

今月のアクセス数 : 78
今月のダウンロード数 : 0
File
b002000500k002.pdf 1.6 MB エンバーゴ : 2003-01-24
Title
食物の嗜好傾向と性格に関する研究(II)
Title
Studies on the Relationship between One's Taste for Food and Personality(II)
Title Transcription
ショクモツ ノ シコウ ケイコウ ト セイカク ニ カンスル ケンキュウ 2
Creator
Nakayama Ikuko
Fujie Susumu
Source Title
島根大学教育学部紀要. 人文・社会科学
Memoirs of the Faculty of Education. Literature and Social science
Volume 5
Start Page 15
End Page 31
Journal Identifire
ISSN 02872501
Descriptions
 前報において,中学生を対象に食物嗜好の傾向,食品相互間の嗜好の相関性および食物嗜好と性格との関連について報告したが,食物嗜好は調理法により変化し,それが各人の性格にも反映されるものと推察される。したがって,今回は各種調理法により食物嗜好がいかに影響をうけるかを検討するために調査をおこなった。
Language
jpn
Resource Type departmental bulletin paper
Publisher
島根大学教育学部
The Faculty of Education Shimane University
Date of Issued 1971-12-20
Access Rights open access
Relation
[NCID] AN00107952