作物の耐塩生態型に関する研究 : 水溶性たん白質のElectrophoretic Patternの変化

島根農科大学研究報告 14 巻 (A-1)1-2- 頁 1965-12-31 発行
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ファイル情報(添付)
d0020014n001.pdf 1.84 MB エンバーゴ : 2002-06-26
タイトル
作物の耐塩生態型に関する研究 : 水溶性たん白質のElectrophoretic Patternの変化
タイトル
Studies on the Salt Tolerance of Crops : Variations in Electrophoretic Patterns of Water-Soluble Proteins of Saline Crops
タイトル 読み
サクモツ ノ タイエン セイタイガタ ニ カンスル ケンキュウ スイヨウセイ タンパクシツ ノ ELECTROPHORETIC PATTERN ノ ヘンカ
著者
小合 龍夫
収録物名
島根農科大学研究報告
14
開始ページ (A-1)1-2
収録物識別子
ISSN 05598311
内容記述
その他
The work reported here was concerned in an effort to determine number, approximate quantity, and compositions of water-soluble proteins of crops in relation to their salt tolerance. Fractionation was carried out with electrophoresis on polyacrylamide gel at pH 8.9.
The extractable proteins of control crops consisted of 9-11 electrophoretically detectable components in leaf blade and 6-7 components in root.
The changes appeared in the pattern with the development of salt tolerance in saline crops. These changes were produced by shifts in the concentrations of some components related to other components and in the numrber of bands located in cathodic portion of the pattern.
言語
日本語
資源タイプ 紀要論文
出版者
島根農科大学
The Shimane Agricultural College
発行日 1965-12-31
アクセス権 オープンアクセス
関連情報
[NCID] AN00108241
備考 A,Bを含む