ファイル情報(添付) | |
タイトル |
切花の花もちに及ぼす窒素および糖の複合効果
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タイトル |
Combination Effect of Nitrogen and Sugar on Longevity of Cut Flowers
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タイトル 読み |
キリバナ ノ ハナモチ ニ オヨボス チッソ オヨビ トウ ノ フクゴウ コウカ
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著者 | |
収録物名 |
島根大学農学部研究報告
Bulletin of the Faculty of Agriculture, Shimane University
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巻 | 16 |
開始ページ | 20 |
終了ページ | 24 |
収録物識別子 |
ISSN 0370940X
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内容記述 |
その他
Inorganic salts in Murashige Skoog(MS) tissue culture medium prolonged vase life of gladiolus, rose and carnation cut flowers when supplemented to holding solution with sugar. Effective major elelment was nitrogen and its optimum level and ratio of NO_3 to NH_4 ion were the same as those of MS medium. Nitrogen seems to take effect through enhancement of protein synthesis activity not through retardation of senescence nor through osmotic effect. Nitrogen effect was limited to species in which sugar took effect for longevity of their cut flowers.
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言語 |
英語
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資源タイプ | 紀要論文 |
出版者 |
島根大学農学部
Shimane University, Faculty of Agriculture
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発行日 | 1982-12-20 |
アクセス権 | オープンアクセス |
関連情報 |
[NCID] AN00108015
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