ヤギの第4胃内に投与されたカゼインの利用性について

島根大学農学部研究報告 12 巻 31-35 頁 1978-12-15 発行
アクセス数 : 1291
ダウンロード数 : 80

今月のアクセス数 : 99
今月のダウンロード数 : 0
ファイル情報(添付)
d0030012n006.pdf 567 KB エンバーゴ : 2001-10-08
タイトル
ヤギの第4胃内に投与されたカゼインの利用性について
タイトル
The Utilization of Casein Introduced into the Abomasum of Goats Fed a Basal Diet of Low-Quality Hay
タイトル 読み
ヤギ ノ ダイ4イ ナイ ニ トウヨサレタ カゼイン ノ リヨウセイ ニツイテ
著者
収録物名
島根大学農学部研究報告
Bulletin of the Faculty of Agriculture, Shimane University
12
開始ページ 31
終了ページ 35
収録物識別子
ISSN 0370940X
内容記述
その他
The experiment presented here was undertaken to investigate the effect of infusion level of casein into the abomasum on the nitrogen metabolism of goats fed a basal diet of hay.
The following results were obtained.
1. The calculated casein digestibility was 86.5-89.0% when 60 g of casein was adminis tered into the abomasum and the retention of casein nitrogen was 2.0-2.5 g per day. The utilization of infused-casein nitrogen was calculated as 27-34%.
2. When 90 g of casein was additionally infused into the abomasum, the digestibility of casein was calculated as 85.6-95.1%. As a result, 1.9-2.5 g of infused-casein nitrogen was retained in the body, and the calculated utilization of casein nitrogen was 16-22%. These results suggest that there is a certain limit on nitrogen retention when more nitrogen than the requirement is provided.
言語
英語
資源タイプ 紀要論文
出版者
島根大学農学部
Shimane University, Faculty of Agriculture
発行日 1978-12-15
アクセス権 オープンアクセス
関連情報
[NCID] AN00108015