ニンヒドリン発色に及ぼす糖類,酢酸,およびシリカゲル-Gの影響

島根大学農学部研究報告 12 巻 54-57 頁 1978-12-15 発行
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ファイル情報(添付)
d0030012n010.pdf 504 KB エンバーゴ : 2001-10-08
タイトル
ニンヒドリン発色に及ぼす糖類,酢酸,およびシリカゲル-Gの影響
タイトル
Effect of Sugars, Acetic Acid, and Silica Gel-G on the Coloration of Ninhydrin Butanol Solution
タイトル 読み
ニンヒドリン ハッショク ニオヨボス トウルイ サクサン オヨビ シリカゲ G ノ エイキョウ
著者
江川 宏
山田 尊士
古川 雅教
達山 和紀
収録物名
島根大学農学部研究報告
Bulletin of the Faculty of Agriculture, Shimane University
12
開始ページ 54
終了ページ 57
収録物識別子
ISSN 0370940X
内容記述
その他
Effect of fructose, acetic acid, and silica gel-G on the coloration of ninhydrin butanol solution was tested using the mixture of these components. There was the optimum amount of fructose or acetic acid in the mixture for the coloration. The amount of fructose was 5mg per 5ml of the mixture and acetic acid was 0.02 ml per the mixture. Glucose, xylose, or lactose used in place of fructose gave the color, too. On the contrary, the coloration of the mixture was developed with the amount of silica gel-G. Judging from these experimental results, it is likely that the coloration is closely connected with silica gel-G in the mixture over others.
言語
日本語
資源タイプ 紀要論文
出版者
島根大学農学部
Shimane University, Faculty of Agriculture
発行日 1978-12-15
アクセス権 オープンアクセス
関連情報
[NCID] AN00108015