ファイル情報(添付) | |
タイトル |
サンセットエローのポーラログラムに対するゼラチンの影響
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タイトル |
Effect of Gelatin on the Polarogram of Sunset Yellow
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タイトル 読み |
サンセット エロー ノ ポーラログラム ニ タイスル ゼラチン ノ エイキョウ
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著者 |
伊達 善夫
山本 春海
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収録物名 |
島根大学農学部研究報告
Bulletin of the Faculty of Agriculture, Shimane University
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巻 | 2 |
開始ページ | 130 |
終了ページ | 134 |
収録物識別子 |
ISSN 0370940X
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内容記述 |
抄録・要旨
The initial part of the polarographic wave of Sunset Yellow (SY) is unusually deformed by gelatin in buffer solutions of pH values higher than 10, because the arrivalof SY to the surface of electrode is prevented by the electrostatic repulsion between the negative charge of the tri-basic anion formed by the dissociation of pro tons and that of gelatin adsorbed to the electrode surface. The phenomenon becomes more remarkable with the rise of pH because of the increase of tri-basic anions. As the electrode potential shifts to more negative, the wave height becomes larger and finally gets to the limiting value free from the effect of the gelatin adsorbed.
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言語 |
日本語
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資源タイプ | 紀要論文 |
出版者 |
島根大学農学部
Shimane University, Faculty of Agriculture
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発行日 | 1968-12-15 |
アクセス権 | オープンアクセス |
関連情報 |
[NCID] AN00108015
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