タイトルヨミ | ショウガッコウ ニオケル ガッコウ キュウショク ヲ カク ニシタ ショクイク ノ ユウコウセイ
|
日本語以外のタイトル | Effects of Dietary Education Focusing on School Lunch of Elementary School
|
ファイル | |
言語 |
日本語
|
著者 |
多々納 道子
山岸 主門
渡邊 千陽
|
内容記述(抄録等) | There is a growing need to improve school children's management-ability in dietary life. In response to this need, dietary education focusing on school lunch of elementary school has been practiced. The purpose of this study is to evaluate the effects dietary education focusing on school lunch. The results are as follows:
The school children favored to eat the school lunch made of sweet potato cultivated in Shimane Universities Farm. When they were eating school lunch, they heard lecture of how to cultivate sweet potato and nutrition and things. The lecture was recognized to give good evaluations for school lunch. |
掲載誌名 |
島根大学生涯学習教育研究センター研究紀要
|
巻 | 6
|
開始ページ | 28
|
終了ページ | 40
|
ISSN | 1347264X
|
発行日 | 2009-03
|
NCID | AA11646094
|
出版者 | 島根大学生涯学習教育研究センター
|
資料タイプ |
紀要論文
|
ファイル形式 |
PDF
|
著者版/出版社版 |
出版社版
|
業績ID | e7904
e7379
|
部局 |
(旧組織)生涯教育推進センター
教育学部
生物資源科学部
|
他の一覧 |