タイトルヨミ | 3 デオキシグルコソン ニヨル メイラード ハンノウ ユライ ラジカル ノ ケンシュツ ト セイシツ
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日本語以外のタイトル | Detection and Characterization of Radicals Derived from 3-Deoxyglucosone in Maillard Reaction
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ファイル | |
言語 |
日本語
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著者 |
小林 隆幸
安田 孝之
柴田 均
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内容記述(抄録等) | 3-Deoxygluconsne(3-DG), an α, β-dicarbonyl compounds in phosphate buffer, pH7.4 with amino acids, produced different ESR spectra depending on the added amino acids, by the use of 3,5-dibromo-4-nitrosobenzenesulfonic acid(DBNBS)which is suitable for spin trapping of carbon centered radicals. 3-DG is known to polymerize protein, but added Lys promoted the dimerization of lysozyme by the involvement of radical generation. As the formation and accumulation of α, β-dicarbonyl compounds is known as carbonyl stress, we proposed that these radicals derived from amino acid via Maillard reaction may contribute oxidative stress, main part of carbonyl stress.
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掲載誌名 |
島根大学生物資源科学部研究報告
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巻 | 13
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開始ページ | 19
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終了ページ | 23
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ISSN | 13433644
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発行日 | 2008-09-30
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NCID | AA1112906X
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出版者 | 島根大学生物資源科学部
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出版者別表記 | Shimane University, Faculty of Life and Environmental Science
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資料タイプ |
紀要論文
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部局 |
生物資源科学部
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備考 | 1-12+ / 1996-2007
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