タイトルヨミ | ナットウキン ノ ネンシツブツ ニ カンスル ケンキュウ 1 ネンシツブツ ノ カガクテキ ソセイ
|
日本語以外のタイトル | On the production of slime substance by natto bacteria(I) : Chemical composition of the slime substance
|
ファイル | |
言語 |
日本語
|
著者 |
松本 宗人
岩原 章二郎
|
内容記述(抄録等) | Two mathods, alcohol-precipitation and Cu-salt methods, were applied for the isolation of the slime substance produced in the culture fluids of natto bacteria.
Glutamic acid, Methionine, Aspartic acid and one unknown amino acid were detected in the hydrolysates of the slime substances isolated by the two methods from the culture fluids of natto bacteria. Polygutamate will be the main component of the slime substance of natto bacteria, because the main product in the hydrolysate of the slime was always glutamic acid. |
掲載誌名 |
島根農科大学研究報告
|
巻 | 9
|
開始ページ | (A-1)172-174
|
ISSN | 05598311
|
発行日 | 1961-03-31
|
NCID | AN00108241
|
出版者 | 島根農科大学
|
出版者別表記 | The Shimane Agricultural College
|
資料タイプ |
紀要論文
|
部局 |
生物資源科学部
|
備考 | A,Bを含む
開学十周年記念号(Commemoration Number for the 10th Anniversary)
|
他の一覧 |