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タイトルヨミ
ニンヒドリン ハッショク ニオヨボス トウルイ サクサン オヨビ シリカゲ G ノ エイキョウ
日本語以外のタイトル
Effect of Sugars, Acetic Acid, and Silica Gel-G on the Coloration of Ninhydrin Butanol Solution
ファイル
言語
日本語
著者
江川 宏
山田 尊士
古川 雅教
山本 廣基
達山 和紀
内容記述(抄録等)
Effect of fructose, acetic acid, and silica gel-G on the coloration of ninhydrin butanol solution was tested using the mixture of these components. There was the optimum amount of fructose or acetic acid in the mixture for the coloration. The amount of fructose was 5mg per 5ml of the mixture and acetic acid was 0.02 ml per the mixture. Glucose, xylose, or lactose used in place of fructose gave the color, too. On the contrary, the coloration of the mixture was developed with the amount of silica gel-G. Judging from these experimental results, it is likely that the coloration is closely connected with silica gel-G in the mixture over others.
掲載誌名
島根大学農学部研究報告
12
開始ページ
54
終了ページ
57
ISSN
0370940X
発行日
1978-12-15
NCID
AN00108015
出版者
島根大学農学部
出版者別表記
Shimane University, Faculty of Agriculture
資料タイプ
紀要論文
部局
生物資源科学部
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