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言語 |
日本語
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日本語以外のタイトル | Effects of Drying Methods and Pre-treatment Conditions on the Functional Component Contents andAntioxid ant Activities in Egoma (Perilla frutescens (L.) Bitt. var. frutescens) Leaves
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属性 |
技術論文
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著者 |
小川 哲郎
島根県産業技術センター
近重 克幸
島根県産業技術センター浜田技術センター
荒木 英稀
株式会社山海
北川 優
島根県農業技術センター
勝部 拓矢
島根県産業技術センター
太田 ゆかり
島根県産業技術センター
山崎 幸一
島根大学産学連携センター
橋本 道男
東 敬子
国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構野菜茶業研究所
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内容記述(抄録等) | We investigated the effects of drying methods and pre-treatment conditions on the functional component contents andantioxid ant activities in egoma (Perilla frutescens (L.) Bitt. var. frutescens) leaves. It was foundthat the contents of α-linolenic and rosmarinic acids in the leaves were higher after treatment by vacuum-microwave drying than after hot-air drying; α-linolenic acidin particular retainedthe same level of contents after vacuum-microwave drying and after freeze drying. Vacuum-microwave drying conditions were found to be superior at high power and short drying time for the retention of functional components. An evaluation of the blanching conditions used during pre-treatment foundthat there was no change in α-linolenic acidcontents during boiling treatment, while the rosmarinic acidcontents decreasedwith increasing boiling time. On the other hand, the contents of both components did not change during steam-treatment. Steaming as a pre-treatment therefore prevented the loss of rosmarinic acid before freezing and thawing. The DPPH radical scavenging activities of the samples decreased less under vacuummicrowave drying. The activities of all drying treatments after steaming, freezing, and thawing were significantly higher than with no treatment other than freeze drying. For the retention of functional components and color, vacuum-microwave drying was found to be superior to the traditional method of hot-air drying, suggesting that drying the samples after pre-treatment by steaming may produce dried products with high antioxidant activities.
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主題 | エゴマ
減圧マイクロ波乾燥
α-リノレン酸
ロスマリン酸
ポリフェノール
抗酸化活性
egoma
vacuum-microwave drying
α-linolenic acid
rosmarinic acid
polyphenol
antioxidant activity
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掲載誌名 |
日本食品科学工学会誌
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巻 | 63
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号 | 5
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開始ページ | 217
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終了ページ | 224
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ISSN | 1341-027X
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ISSN(Online) | 1881-6681
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発行日 | 2016-05
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DOI | |
出版者 | 公益社団法人 日本食品科学工学会
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出版者ヨミ | コウエキ シャダン ホウジン ニホン ショクヒン カガク コウガッカイ
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出版者別表記 | Japanese Society for Food Science and Technology
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資料タイプ |
学術雑誌論文
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ファイル形式 |
PDF
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関連情報 | |
著者版/出版社版 |
出版社版
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部局 |
医学部
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